Spring til hovedindhold Spring til sidefod

Havn går i dialog med danske og internationale investorer:

Nye vindmøller på Hirtshals Havn sætter turbo på nordjysk erhvervseventyr og grøn omstilling

Grønne initiativer er i fuld gang

En række virksomheder arbejder allerede med grønne energiløsninger på havnen, og Hirtshals Havn er også en del af Greenport Scandinavia, hvor havnen samarbejder med INEOS Energy, Evida, Aalborg Portland, Wintershall DEA, Biocarb Solution og Greenport North om lagring og udskibning af CO2 fra Hirtshals Havn til tomme oliefelter i Nordsøen.

Den kommende havneudvidelse betyder desuden, at der bliver etableret et opmarch- og erhvervsareal på 400.000 kvadratmeter, som især er tiltænkt virksomheder, der arbejder med produktion af mere klimavenlige brændstoffer til skibsfarten, Power-to-X eller andre grønne teknologier.

- Vi vil gerne yde vores bidrag til at nå 2030-målene om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent. Derfor er det vigtigt at sætte ekstra fart på den grønne omstilling, og på Hirtshals Havn kan vi gøre en stor forskel ved at understøtte transportsektoren og den maritime industris omlægning fra fossile til mere klimavenlige brændsler, siger Per Holm Nørgaard.

Dialogen med danske og internationale investorer om de nye vindmøller vil finde sted i de kommende måneder, hvorefter Hirtshals Havn sender etableringen af vindmøllerne i EU-udbud.

 

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn

Tilmeld dig nyhedsbreve og meddelelser om pressemeddelelser fra Hirtshals Havn.

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn