Spring til hovedindhold Spring til sidefod

EFFORT

EFFORT-projektet fokuserer på at øge energieffektiviteten på Hirtshals Havn gennem datadrevne processer. Udfordringen er, at produktionen af vedvarende energi og energiforbruget på havnen ikke altid matcher, hvilket resulterer i spildt grøn energi og ineffektivt energiforbrug. Havne er energitunge områder med stort potentiale for energioptimering.

EFFORT-projektet sigter mod at:

  • Undgå tab af ressourcer ved produktion af store mængder vedvarende energi.
  • Øge forsyningssikkerheden.
  • Reducere behovet for udbygning af elnettet gennem optimeret kapacitetsudnyttelse.

Projektets output inkluderer retningslinjer og styringsmetoder for fremtidig udbygning af havnen med fokus på energifleksibilitet, sektorkobling og digitalisering. Visionen er at skabe en model, som andre industrier og havne kan bruge til at etablere mere fleksible energiløsninger.

Hirtshals Havn støtter nye initiativer for erhvervsudviklingen og fungerer som den fysiske ramme for EFFORT-projektet. Havnen vil udvikle use cases og demonstrationsscenarier og samarbejde tæt med havnens brugere for at fremme energifleksibilitet. Hirtshals Havn har en tæt dialog med virksomhederne og skal hjælpe dem med at implementere energifleksible løsninger i fremtiden.

 

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn

Tilmeld dig nyhedsbreve og meddelelser om pressemeddelelser fra Hirtshals Havn.

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn