Spring til hovedindhold Spring til sidefod

Workforce of the Future

Workforce of the Future (WOTF) er et årligt arrangement afholdt i Hirtshals. Formålet med arrangementet er at give eleverne mulighed for at udforske lokale karrieremuligheder, både i Hirtshals generelt og på Hirtshals Havn specifikt. Gennem årlig deltagelse fra ca. 30 lokale virksomheder får ca. 200 elever indsigt i det lokale arbejdsmarked og de mange forskellige jobmuligheder, der findes i området.

Arrangementet er vokset betydeligt siden sin start i 2014, hvor det første gang blev afholdt med kun 80 elever og tre virksomheder. Udover at være medarrangør, åbner Hirtshals Havn også dørene til teknisk service og havnekontoret, hvilket understreger arrangementets vigtighed som en stærk forbindelse mellem erhvervslivet på havnen og skolerne i kommunen.

Hvert år i september starter dagen med en kort introduktion på Nordsøen, hvorefter eleverne opdeles i grupper og besøger de forskellige virksomheder i og omkring Hirtshals Havn. Formålet med besøgene er at inspirere eleverne til at overveje deres fremtidige karriereveje og præsentere dem for de mange lokale uddannelses- og jobmuligheder, der findes i området.

Forberedelsen til dagen inkluderer besøg af arrangørerne bag begivenheden, hvor eleverne bliver godt forberedt på de deltagende virksomheder og de maritime begreber. Et særligt brætspil, kaldet "The Game", udviklet af arrangørerne, hjælper eleverne med at forstå de involverede virksomheder og den maritime verden.

Workforce of the Future er et resultat af et samarbejde mellem Hirtshals Havn, Dansk Metal, FH Nordjylland, EUC Nord, Hirtshals Service Group, Hjørring Kommune, Ungegarantien og Erhvervsservice Nord.

 

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn

Tilmeld dig nyhedsbreve og meddelelser om pressemeddelelser fra Hirtshals Havn.

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn