Spring til hovedindhold Spring til sidefod

Fiskeforædling og aquakultur

Aquakultur

I dag findes der et lakseopdræt/RAS-anlæg i Hirtshals, som er Danish Salmon. Gennem den nyeste teknologi opdrætter Danish Salmon miljømæssigt bæredygtig atlanterhavslaks af højeste kvalitet. Driften er baseret på avanceret teknologi inden for områderne vandbehandling, pumpeteknologi og aquakulturforvaltningspraksis.

Fiskeforædling

Hos Hirtshals Havn har vi  en lang tradition som fiskerihavn.

I dag bliver der landet fisk til Hirtshals Fiskeauktion fra både danske og udenlandske fiskeskibe. Fisken, som landes på Hirtshals Havn, er af meget høj kvalitet, og sælges bl.a. til nogle af Danmarks bedste restauranter.

I Hirtshals har vi et tæt samarbejde med fiskerne omkring, hvordan fangsten kan ske på en mere effektiv og skånsom måde, hvor den høje kvalitet af fisken fortsat bevares.

Hvidfisk

På Hirtshals Havn har vi en hvidfiskindustri, som både opkøber, videreforædler og sælger. Hertil kommer virksomheder, store som små, beliggende på Hirtshals Havn, som arbejder med forædling, processering og videresalg af hvidfisk og søprodukter (hummer, rejer, skalddyr).

Laks

I Hirtshals har vi lang tradition for at arbejde med laks - både køb og salg men også filetering. I det sidste år er Hirtshals Laksehub blevet dannet, hvor flere stærkere internationale virksomheder har etableret sig på havnen, for en stærkere positionering på det europæiske marked, men også med henblik på grøn energi. 

Hvidfisk og laks har det tilfælles, at de begge indgår i den cirkulære symbiose, som er på Hirtshals Havn, hvor vi ønsker at udnytte fiskens fulde potentiale og dermed også bruge restråstofferne fra fisken. 

 

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn

Tilmeld dig nyhedsbreve og meddelelser om pressemeddelelser fra Hirtshals Havn.

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn