Spring til hovedindhold Spring til sidefod

Tildeling af licenser til CO2-lagring på land:

Greenport Scandinavia rykker nærmere med historisk tilladelse

Om Greenport Scandinavia konsortiet

Greenport Scandinavia CCUS Hub blev lanceret i Hirtshals i 2022 med det formål at udvikle og etablere en komplet end-to-end CCS-værdikæde fra CO2-udleder til slutlagring. 

Placeringen af Greenport Scandinavia i Hirtshals Havn giver adgang til lagring i Greensand i den danske del af Nordsøen, samt adgang til fremtidige onshore og near-shore lagringsmuligheder.

Der forventes udskibet CO2 fra Greenport Scandinavia til Greensand allerede fra 2026.

Om Wintershall Dea:
Wintershall Dea (WD) er Europas førende uafhængige olie –og gasselskab med ambitioner om at blive et af Europas førende gas og kulstof management selskaber. Med mere end 120 års erfaring som operatør og projektpartner langs hele E&P-værdikæden, er WD vel placeret til denne transition og støtter EU's mål om CO2-neutralitet i 2050. 

Om Evida:
Evida er Danmarks nationale distributør af naturgas og biogas. Som ejer af gasdistributionsinfrastrukturen i Danmark arbejder Evida på at tilpasse, udvide og optimere driften af gassystemet, så infrastrukturen er klar til fremtidens 100 % biogasenergisystem og sikrer forsyningssikkerheden i det danske energisystem. Samtidig gør Evida klar til at distribuere brint og CO2 for at indfri det danske potentiale for Power-to-X og CCUS (carbon capture, utilization and storage). Evidas erfaring med gastransport kommer til at spille en central rolle i udviklingen og etableringen af fremtidens CO2-infrastruktur. 

Om Aalborg Portland: 
Aalborg Portland er Danmarks eneste og en af verdens førende producenter af cement og cementprodukter. Aalborg Portland har et stærkt fokus på bæredygtighed, innovation og kundebehov, og tilstræber med sit 2030-Roadmap at løfte danskproduceret cement op blandt de cementer i verden med det laveste CO2-aftryk. 

Om INEOS Energy: 
Det erfarne energiselskab INEOS Energy er i øjeblikket i gang med at udvikle CO2-lagring i Siri-området i den danske del af Nordsøen. Projektet går under navnet Greensand og har til formål, i samarbejde med partnere som Wintershall Dea og Nordsøfonden, at levere en yderst konkurrencedygtig løsning til sikker, pålidelig og effektiv transport og opbevaring af CO2. Som en del af projektet blev der gennemført et pilotprojekt med succes i første kvartal af 2023 efter et års detaljeret ingeniørarbejde og konstruktion i 2022.

 

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn

Tilmeld dig nyhedsbreve og meddelelser om pressemeddelelser fra Hirtshals Havn.

Modtag nyheder fra Hirtshals Havn